Anaokulumuz

HAKKIMIZDA

Anaokulumuz T.C. Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı bir eğitim kurumudur. Anaokulumuza 3-6 yaş grubu çocuklar tam gün olarak devam eder.Okulumuzda her yaş grubuna ayrı eğitim programı uygulanmaktadır.  Çocuklarımızın ilgili gelişim dönemlerinde , temel bilgi, beceri ve alışkanlıkları gözlemlenerek, geliştirilmesi için uygun eğitim stratejileri belirlenmekte ve uygulanmaktadır. Yemeklerimiz okul bünyesinde pişirilmekte olup temizlik ve hijyen konusunda oldukça hassasiyet gösterilmektedir.

GAYEMİZ;

Yarınlarımızın teminatı olan çocuklarımıza Milli ve ahlaki değerlerimizi kazandırarak,

• Milli ve manevi değerlere saygılı,
  • Ülkesinin seven,
  • İlime ve gelişmeye açık
  • Hayata dair temel becerilere sahip
  • Bilgiyi davranışa dönüştürebilen
  • Konuşarak anlaşabilen çocuklar yetiştirmektir.

EĞİTİMDE STRATEJİMİZ

• Çocuklarımızın eğlenerek öğreneceği, zihinsel, bedensel, duygusal, sosyal zekâ gelişimini sağlayan, kendilerini ifade etmelerine imkân verip özgüven geliştiren, eğitim etkinlikleri düzenleyip uygun çevre şartlarını oluşturarak eğitim vermektir. Eğitim sürecinde öğrendikleri bilgiyi davranışa dönüştürebilmelerine imkan sağlayacak eğitim faaliyetlerini düzenlemek, sonuçları gözlemlemek, yanlışları düzeltmek ve doğru davranışa ulaşmaktır. Bu süreçte ailelerimiz günlük, haftalık ve aylık olarak öğretmenlerimiz tarafından hazırlanan rapor ve bültenlerle bilgilendirilecektir. Böylece velilerimiz de çocuklarımızın eğitim sürecini yakından takip edebilecektir.
  • Eğitim yalnız okulda değil, evde de devam ederse kalıcı olur. Bu amaçla yola çıkarak aile katılım etkinlikleri düzenlenerek, veli görüşmeleri yaparak, çeşitli sosyal aktivitelerle eğitim sürecini canlı tutarak, zenginleştirilecektir.